Güney Kore'de Konaklayabileceğiniz Tapınaklar!

 


Merhabalar 🙏 Sizler için yoğun şehir gürültüsünden kaçabileceğiniz ve kendinizi doğayla çevrelemek için harika bir yol sunabilecek, Tapınak konaklaması hakkında birkaç bilgi topladık. ⬇️


Tapınak Konaklaması, Güney Kore çevresindeki belirli Budist tapınaklarında sunulan eşsiz bir kültürel programdır. Program, ziyaretçileri Kore Budizminin farklı yönleri hakkında daha fazla bilgilendirmek ve eğitmek için tasarlanmıştır.


Tapınakta Kalma programı sırasında, Ziyaretçilerb genellikle 2 gün veya sadece 1 gün konaklama yapabilirler. Tapınakta Kalma, her ne kadar Budizm öğretilerine dayalı olsada, programlar her kökenden ve dini inançtan ziyaretçiye açıktır. Programın tipik bir akışı; Yebul (Tören Ayini), Chamseon (Zen Meditasyonu), Barugongyang (Manastır Yemeği) ve Dado (Çay Seremonisi) gibi farklı Budist ritüellerine dayalıdır. 


Sizler için bulduğumuz, konaklama gerçekleştirebileceğiniz Tapınaklar;



1) Yakchunsa Tapınağı


Joseon Hanedanlığı'nın mimari tarzına sahip olan Yakchunsa Tapınağı. Toplam arazi alanı 3.305 m² olan Yakchunsa tapınağı, Doğu'nun en büyük tapınaklarından biridir. Yakchunsa'nın kaynak suyu, susuzluğu gidermek ve onu içenlerin hastalıklarının kurtulduklaröna dair efsanelere sahiptir ve topluluğun değerli bir parçası olarak kabul edilir. 


Tapınak üç farklı türde Tapınakta Kalma programı bulunmaktadır;

- iki günlük bir gecelik program, 

- Kore tapınağındaki günlük hayata odaklanan bir günlük program 

- Rahatlama / Meditasyon programı.


Mail: yakchunsa@templestay.com

Adres: 1165 Daepo-dong Seogwipo-si Jeju-do



2) Uluslararası Seon Merkezi


Uluslararası Seon Merkezi, hem yerel sakinlere hem de yabancı ziyaretçilere küresel bir tapınak konaklama programı sunmaktadır. Seon Center, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli farklı Tapınak Konaklama programları sunar. Aynı zamanda meditasyon dersleri, kültür dersleri ve tapınak yemek dersleri sunar.


Mail: seoncenter@templestay.com

Adres: 167 Mokdongdong-ro, Yangcheon-gu, Seoul


3) Donghwasa Tapınağı


Tarihi, yüz yıllar öncesine dayalı Donghwasa Tapınağı. Doğudaki en önemli kutsal alanlardan biri olarak ve aynı zamanda birçok Koreli ve uluslararası ziyaretçinin saygı gösterdiği en popüler on turistik mekandan biri olarak belirlenmiştir. Donghwasa'nın tapınak konaklama programı özellikleleri iyi bilinir, katılımcılar için en iyi olanaklara sahiptir. Ziyaretçilerin, bedenlerinde ve zihinlerinde zindelik bulmalarına yardımcı olur


Mail: donghwasa8079@daum.net

Adres: Dong-gu DaeguDonghwasa-1-gil 1


4) Guinsa Tapınağı


Sobaeksan Dağı'nın Yeonhwabong Zirvesi'nin altında bulunan Guinsa Tapınağı, Kore Budizminin Cheontae Düzeni'nin merkezidir. Guinsa, 5 katlı etkileyici bir ana tapınağa ve arazisinde 50'den fazla odaya sahiptir. Guinsa, hem katılımcıların tapınakta beş gün ve dört gece kalabileceği deneysel bir program, hem de katılımcıların disiplinli bir programı takip etmek zorunda olmadıkları, bunun yerine Budist törenlerinin temellerini öğrendikleri rahatlama programını sunar.


Mail: guinsatemple@daum.net

Adres: 73 Guinsagil Yeongchun-myeon Danyang-gun Chungcheongbuk-do


5) Bulguksa Tapınağı 


1995 yılında UNESCO Miras Alanı olarak listelenen Bulguksa Tapınağı, birçok önemli kültürel kalıntıya ev sahipliği yapmaktadır. Bulguksa'da sunulan Tapınakta Kalma programı, katılımcıların Kore’nin Silla Krallığı dönemindeki Budist kültürü hakkında bilgi edinmelerine olanak tanır. Burada sabah ilahileri, Chameseon (Zen Meditasyonu), Dado (Çay Seremonisi) ve tapınağın tarihi pagodaları etrafında turlar gibi aktivitelere katılabilirsiniz.


Mail: bulguksabella@gmail.com

Adres: Bulguksa, 385, Bulguk-ro, Gyeongju-si, Gyeongsangbuk-do, Korea


6)Beomeosa Tapınağı


Busan'daki Geumjeongsan Dağı'nda bulunan Beomeosa Tapınağı, Yeongnam bölgesindeki üç büyük tapınaktan biridir. Ziyaretçiler, Beomeosa'da deneyim programı ve rahatlama programı gibi iki farklı tapınakta kalma programı seçebilirler. 


Mail: tsbeomeosa@templestay.com

Adres: Geumjeong-gu Busan546, Cheongnyong-dong



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!