Kayıtlar

Nisan 12, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Goguryeo Krallığı

Resim
Goguryeo veya Koguryo eski bir Kore krallığıdır. Kurucusu Jumong'dur. Kendisi efsanelere konu olmuş usta bir okçu ve savaşçıdır. Kurduğu Goguryeo (Koguryo, Goguryo), bugünkü Kore'de 705 yıl boyunca hüküm sürmüştür. Başkent; Jolbon (MÖ 37 - MS 3), Gungnae (3-427), pyongyang (427-668) dinler: budizm,Taoizm,Konfüçyüsçülük,Kore şamanizm. Nüfusu: 3.500.000 Beakje ve Silla, Goguryeo ile birlikte üç Kore krallıklarından biriydi. Goguryeo, Kore yarımdasındaki toplumlarının sayesinde Çin ve Japonya'da politik ve dişişleri ile ilgili büyük bir güç haline geldi. 668 yılında Tang ve Silla itifakıyla Hanedan devrilmiş böylece tarih sahnesinden çekilmiştir. Goguryeo yenilgisinden sonra toprakları Tang Hanedanı, Silla ve Balhae arasında bölünmüştür. Goryeo, Goguryeo nun devamı olarak bilinmektedir. Goryeo nun kurucusu Taejo dur.

Taejo Wang Geon

Resim
İmparator Taejo Wang Geon (31 Ocak 877 - 4 Temmuz 943), Kore'de 10. ve 14. yüzyıllar arasında hüküm süren Goryeo Hanedanlığı'nın kurucusudur. Wang krallığını ilan ettiğinde krallığın adını Goryeo olarak değiştirdi ve böylece Goryeo Hanedanlığı dönemi başladı. Sonraki yıl doğduğu yer olan başkent Songak'a geri döndü. Budizm'i ulusal din olarak ilan etti .  Gojoseon'dan beri ulusu birleştirerek 943 yılına kadar yönetti ve hastalıktan öldü Mirası:Wang'ın 936 yılında tüm Kore halkının anlaşmasıyla sağladığı birleşme, tam ölçekli bir birleşmeydi ve Kore'nin Kuzey - Güney olarak ayrıldığı 1948 yılına kadar tek ülke olarak kaldı. Birçok modern Koreli, tarihte bölünmüş olarak yaşayan ulusu birleştiren tek kişi olan Wang'ın liderliğine bakarak günümüzdeki durumu mukayese etmektedirler.

Hwaseong Kalesi

Resim
Hwaseong Kalesi, Güney Kore'nin Suwon kentini çevreleyen surlardır. Dönemin kralı Kral Jeongjo, babası Prens Sado’ya saygısını göstermek için yaptırmıştır. Yapımına 1794 yılında başlanmış, 1796 yılında tamamlanmıştır. Yapımı 700 bin saat çalışma gerektirmiş, bir o kadar da masraflı olmuştur. Kale’nin yapımında öncüler, dönemin önemli düşünürleri Yu HyeongWon ve Jeong YakYeong’dur.  Kale hem savunma amaçlı hem de şehrin kapısı olarak kullanılmıştır. Dört ana yöne karşılık dört ana kapısı vardır: Janganmun(kuzey), Paldalmun(güney), Changnyongmun(doğu), Hwaseomun(batı). Ayrıca bent kapakları, top mevziileri, izleme kuleleri de mevcuttur. Bentlerin üzerinde köşkler bulunmaktadır. Suwon’nun ana ırmağı Suwoncheon, Kalenin içinden akmaktadır. Kral Jeongjo’nun sarayı Kale’nin içinde yer alır. Kore Savaşı esnasında çok hasara maruz kalmıştır. Birçok bölümü onarılamaz hale geldi. 1975’te restorasyon çalışmalarına başlandı, çoğu yer eski haline benzer hale geldi fakat hala ona