Hwaseong Kalesi



Hwaseong Kalesi, Güney Kore'nin Suwon kentini çevreleyen surlardır. Dönemin kralı Kral Jeongjo, babası Prens Sado’ya saygısını göstermek için yaptırmıştır. Yapımına 1794 yılında başlanmış, 1796 yılında tamamlanmıştır. Yapımı 700 bin saat çalışma gerektirmiş, bir o kadar da masraflı olmuştur. Kale’nin yapımında öncüler, dönemin önemli düşünürleri Yu HyeongWon ve Jeong YakYeong’dur.  Kale hem savunma amaçlı hem de şehrin kapısı olarak kullanılmıştır.



Dört ana yöne karşılık dört ana kapısı vardır: Janganmun(kuzey), Paldalmun(güney), Changnyongmun(doğu), Hwaseomun(batı). Ayrıca bent kapakları, top mevziileri, izleme kuleleri de mevcuttur. Bentlerin üzerinde köşkler bulunmaktadır. Suwon’nun ana ırmağı Suwoncheon, Kalenin içinden akmaktadır. Kral Jeongjo’nun sarayı Kale’nin içinde yer alır.



Kore Savaşı esnasında çok hasara maruz kalmıştır. Birçok bölümü onarılamaz hale geldi. 1975’te restorasyon çalışmalarına başlandı, çoğu yer eski haline benzer hale geldi fakat hala onarılmayan kısımlar mevcut.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!