Makgeolli


Merhabalar, Berfin admin daha önce sizler için Kore'nin yerli alkolü olan Soju'yu araştırmış ve paylaşmıştı. Şimdi ben de bu yazıda sizler için bir diğer yerli alkolü tanıtacağım 🙏 Bu diğer alkölümüzün adı; Makgeolli!! Makgeolli, bir Kore pirinç şarabıdır. Sütlü, kirli beyaz ve hafif köpüklü olup bulutlu bir görünüm veren kireçli bir çökeltiye sahiptir ve hafif tatlı, keskin, acı ve sıkılaştırıcı tatları olan hafif bir viskozitesi vardır. Yaklaşık %6-9 oranında bir alkole sahiptir. 


Makgeolli'nin tarihi yaklaşık 2.000 yıl öncesine dayanmaktadır. İlk belgelenmiş söz, Kral Dongmyeong'un hükümdarlığı sırasında bahsedildiği, Goryeo Hanedanlığı'nın (918-1392) Jewangun-gi (İmparatorların ve Kralların Şiirsel Kayıtları) adlı kitabında bulunmaktadır. 

Avrupalı ​​düşük alkollü biraya benzeyen makgeolli, çiftçilerin, köylülerin ve işçi sınıflarının içeceğiydi. Öyle ki başka bir adla, nonju ("çiftçinin likörü") olarak da biliniyordu. Bu tarihsel olarak makgeolli ve soju'nun sosyal sınıflar arasındaki bölünmenin sembolü olduğu anlamına gelmektedir.



Sizler için yapabileceğiniz ve deneyebileceğiniz bazı yerlerden bahsetmek isterim 🙏

- Gwangjang Market; Burada birçok kimbap ve pajeon satan dükkan göreceksiniz. Bu dükkanlardan birinde kimbap, pajeon ve makgeolli sipariş vererek deneyebilirsiniz. (4. ve 5. Resim bizim ziyaret ettiğimiz dükkanlardan birisi 🙌)

- Yeonhyojae; Busan'da bulunmaktadır ve Makgeolli kursu bulunmaktadır. Kurs ücreti minimum beş kişi olacak şekilde 40,000 Won'dur. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!