BİBİMBAP (비빔밥) Tarifi
![Resim](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM3lUOwgq1rgg7qjrWls5q8FLUS_ae4uQHwhCzwo2DB3yc24S62zCzVCGyqwLX-5GrroTFUgaHiE2081JY2miDYkIYURUbnBOfBkJipJKAVuL-lFpRwKd4xStwEjuNdhyphenhyphenJk02vmHapR_0/s320/9fbef7331c22c56a0ed59f4c6701cbb1.jpg)
BİBİMBAP (비빔밥) Kore mutfağı görselliğe önem veren ve yemekleri tablo gibi olan bir mutfaktır. Şimdi vereceğim tarif de görselliğin ön plana çıktığı bir tarif. *İlk olarak 1 su bardağı pirinci 2 su bardağı suda haşlayın. *Tavukları soya sosu ile(çok koymayın 1.5-2 yemek kaşığı yeterli) ve sarımsak ile tavada soteleyin. *Marul ve salatalığı kesin. *Mantarı,havucu, ıspanağı ve biberi de ayrı ayrı tavada soteleyin. *Pilavı derin yuvarlak bir kaba koyup pişirdiğiniz sebzeleri ve tavuğu tercihe bağlı olarak üstüne dizin. * Yumurtayı tüketme şeklinize göre çiğ, poşe, haşlanmış veya omlet olarak yapıp üstüne koyun. *Üzerine susam koyarak servis edin. NOT:Sebzeler julyen doğranmalıdır. Yumurtayı omlet şeklinde yaparsanız onu da julyen doğrayın. Sebzelerin miktarını ve çeşidini sevdiğiniz şekilde ayarlayın. Karıştırarak yemeyi unutmayın. Afiyet olsun