BİBİMBAP (비빔밥) Tarifi
BİBİMBAP (비빔밥)
Kore mutfağı görselliğe önem veren ve yemekleri tablo gibi olan bir mutfaktır. Şimdi vereceğim tarif de görselliğin ön plana çıktığı bir tarif.
*İlk olarak 1 su bardağı pirinci 2 su bardağı suda haşlayın.
*Tavukları soya sosu ile(çok koymayın 1.5-2 yemek kaşığı yeterli) ve sarımsak ile tavada soteleyin. *Marul ve salatalığı kesin.
*Mantarı,havucu, ıspanağı ve biberi de ayrı ayrı tavada soteleyin.
*Pilavı derin yuvarlak bir kaba koyup pişirdiğiniz sebzeleri ve tavuğu tercihe bağlı olarak üstüne dizin. * Yumurtayı tüketme şeklinize göre çiğ, poşe, haşlanmış veya omlet olarak yapıp üstüne koyun. *Üzerine susam koyarak servis edin.
NOT:Sebzeler julyen doğranmalıdır. Yumurtayı omlet şeklinde yaparsanız onu da julyen doğrayın. Sebzelerin miktarını ve çeşidini sevdiğiniz şekilde ayarlayın. Karıştırarak yemeyi unutmayın. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder