BİBİMBAP (비빔밥)  Tarifi


BİBİMBAP (비빔밥)

 Kore mutfağı görselliğe önem veren ve yemekleri tablo gibi olan bir mutfaktır. Şimdi vereceğim tarif de görselliğin ön plana çıktığı bir tarif.

*İlk olarak 1 su bardağı pirinci 2 su bardağı suda haşlayın.
 *Tavukları soya sosu ile(çok koymayın 1.5-2 yemek kaşığı yeterli) ve sarımsak ile tavada soteleyin. *Marul ve salatalığı kesin.
*Mantarı,havucu, ıspanağı ve biberi de ayrı ayrı tavada soteleyin.
*Pilavı derin yuvarlak bir kaba koyup pişirdiğiniz sebzeleri ve tavuğu tercihe bağlı olarak üstüne dizin. * Yumurtayı tüketme şeklinize göre çiğ, poşe, haşlanmış veya omlet olarak yapıp üstüne koyun. *Üzerine susam koyarak servis edin.


 NOT:Sebzeler julyen doğranmalıdır. Yumurtayı omlet şeklinde yaparsanız onu da julyen doğrayın. Sebzelerin miktarını ve çeşidini sevdiğiniz şekilde ayarlayın. Karıştırarak yemeyi unutmayın. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!