UNESCO ve Tarih şehri Gyeongju



UNESCO ve Tarih şehri Gyeongju, Silla Krallığı'nın başkentliğini yapmıştır. O dönemde dünyanın en büyük nüfuslu şehirlerinden biri iken, günümüzde küçük bir şehir durumundadır. Ayrıca şehir Güney Kore'nin ilk UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday olan bölgedir. Birçok tarihi mekana ev sahipliği yapmakta. Günümüzde hala birçok Tarihi kalıntı bulunmakta. Sizler için belirli Tarihi Mekanları sıralardık ⬇️



🔹️Seokguram Grotto 
Tohamsan Dağı'nda bulunan Seokguram, Kore'yi temsil eden taş tapınağıdır. Seokguram'ın resmi adı, 24 No.lu Ulusal Hazine, Seokguram Seokgul'dur. 1995 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Alanı olarak belirlenmiş, granitten yapılmış yapay bir taş tapınağıdır. Seokguram'ın, Bulguksa Tapınağı ile aynı anda yapıldığı bilinmektedir.



🔸️Bulguksa Tapınağı
Bulguksa Tapınağı , Güney Kore'nin Kore Budizmi'nin Jogye tarikatının bir baş tapınağıdır. Tapınak, Gyeongju kenti sınırları içerisinde yer almakta olup Dabotap ve Seokgatap taş pagodaları, Cheongun-gyo ve Buda'nın iki adet yaldızlı bronz heykeli de dahil olmak üzere Güney Kore'nin Ulusal Hazinesi'nin yedisini kapsamaktadır. Bulguksa, 1995 yılında Seokguram ile birlikte UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil edildi.



🔹️Yangdong Halk Köyü 
Güney Kore'nin Joseon Hanedanı döneminden kalma geleneksel bir köydür. 2010 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak kabul edildi. 




🔸️Cheomseongdae Observatory
Cheomseongdae, Asya'daki en eski astronomik gözlemevidir. Kraliçe Seon-deok (r. 632-647) döneminde inşa edilen hava durumunu tahmin etmek için yıldızları gözlemlemek için kullanıldı. Bu taş yapı, düz çizgiler ve eğrilerin güzel bir kombinasyonudur ve 20 Aralık 1962'de Ulusal Hazine No.31 olarak belirlenmiştir. 



🔹️Donggung Sarayı ve Wolji Gölü
Saray, 674 yılında Kral Munmu'nun emriyle inşa edilmiştir. Japon istilasın da birçok hasar alan saray günümüzde tekrar tadilat edilmiş bir şekilde durmakta. 



🔸️Kral Taejong Muyeol Kraliyet Mezarı 
Kral Taejong'un mezarıdır. Aynı şekilde birçok höyük mezarı bulunmaktadır. Bunların Kralın yakın akrabalarına ve hatta kraliçesine ait olabileceğini belirtmektedir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!