Saray Muhafızları Değişim Serenomisi Güney Kore




Saray Muhafızları Değişim Serenomisi, Joseon Hanedanlığı döneminde kraliyet muhafızları, başkent ve kraliyet saraylarının kapılarını korumak ve devriye gezmekten sorumluydu. "Wanggung Sumunjang" olarak bilinen kraliyet saray muhafızları, kralın ikamet ettiği birincil kraliyet sarayının giriş kapılarını ve gezileri korumak için çok önemli bir görev üstlenmekteydi. Saray kapılarını açmak ve kapatmak, tüm ziyaretçileri denetlemek ve sarayın yakın gözetimini sağlamakla görevliydiler. Muhafızlar, vardıya değişikliklerinde değişimi töreni düzenlemekteydi. 



Joseon Hanedanlığı'nın ilk döneminde, Muhafızların Değişimi töreni Gyeongbokgung Sarayı'nda yapılmaktaydı, o sırada Gyeongbokgung birincil kraliyet sarayıydı ve kral orada ikamet etmekteydi. Ancak, Joseon Hanedanlığı'nın son döneminde Imjin Waeran (1592-1598 Japon İstilası) sırasında Geoeongbokgung sarayının yakılması nedeniyle, Deoksugung Sarayı birincil kraliyet sarayı yapıldı ve daha sonra Muhafızların Değişimi töreni Deoksugung'da yapıldı.



Kapsamlı bir tarihsel araştırmadan sonra, bu görkemli ve zarif geleneksel Kore kraliyet sarayı kültürel töreni ilk kez 1996'da yürürlüğe girdi ve o zamandan beri Seul'ün turistik mekanları arasında mutlaka görülmesi gereken bir yer oldu. Bu tören, Kore'de nadir görülen geleneksel sahneyi deneyimlemek için harika bir fırsattır, çünkü tören, eskiden olduğu gibi, kraliyet üniformaları giyen geleneksel silah taşıyan ve geleneksel enstrümanlar çalan muhafızlarla yeniden canlanmasına neden oldu. Buckingham Sarayı'ndaki Muhafızların Değişmesi ile karşılaştırılabilir bir gelenek olan bu tören, Gyeongbokgung'un ana kapısı olan Gwanghwamun'un önünde saat 10: 00 ve 14: 00'de günde iki kez gerçekleşir. (Salı günleri hariç). Bununla birlikte Deoksugung Sarayında da izleyebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!