Kore'nin Büyük ve Önemli İnsanları!



1. Heo Gyun (1569 – 1618) & Heo Nanseolheon (1563 – 1589): Heo Gyun ve Heo Nanseolheon, Joseon hanedanlığı döneminde ünlü kardeş yazarlardır. Heo Gyun ilk Kore dili romanı “Hong Gildong'un Hikayesi” ni yazdı. Kız kardeşi Nanseolheon, Kore, Çin ve Japonya'daki yazarlar tarafından övgüyle karşılanan birçok şiir yazdı. Bir şair olarak elde ettiği başarılar, zamanındaki kadınların sosyal durumu göz önüne alındığında özellikle dikkat çekicidir.



2.Park Yeon (1378 – 1458);
Kore'nin 5000 yıllık tarihindeki en büyük üç müzisyenden biri olarak kabul edilmiştir. Büyük Kral Sejong'un emriyle, mahkeme müziği ve bir çok Kraliyet etkinliği için müzik derlemiştir. Mirasını anmak için her yıl memleketi Yeongdong-gun'da bir müzik festivali düzenleniyor.



3. Im Yunjidang (1721 – 1793);
Im Yunjidang, Joseon hanedanlığı döneminde Neo-Konfüçyüsçülük konusunda yüksek düzeyde bilgi sahibi olan bir kadın bilgindi. Joseon, kadınların örgün eğitim alma ve ev dışında çalışma haklarına sınırlamalar koydu. Bu nedenle Joseon toplumunda akademik yeteneğini sergileyemedi, ancak ölümüne kadar akademik ilgisini sürdürdü.




4. Kim Hong-Do; Kim Hong-Do, Joseon hanedanlığı döneminde ünlü bir mahkeme ressamıydı. Çocukluğundan beri olağanüstü sanatsal yetenek sergiledi. Çizimleri insanlar, manzara, tanrılar ve Budist konularından oldukça çeşitlidir. Kralların portreleri ve halk resimleri de dahil olmak üzere birçok farklı sanat eseri yarattı. Özellikle tür resimleri, sıradan insanların hayatlarını gerçekçi bir şekilde tasvir etmesiyle tanınır ve Koreliler tarafından hala sevilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!