Kore Mutfağı



Bugün sizlerle Kore mutfağından bahsedelim.
Özellikleri
• Sabah kahvaltıda gün içinde yedikleri gibi beslenirler. Örneğin corba, pilav...
• Mutfağın büyük kısmını pirinç, sebze ve et oluşturur.
• Çeşitli çaylar çok önem taşır.
• Kimchi neredeyse her öğünde yenir. Dünyanın da en sağlıklı yiyecekleri arasındadır.
• Soya sos, gochujang ve susam yağı çok kullanılır. Yemeklerde zencefilin de çok kullanıldığına dikkat etmişsinizdir.
• Besleyici ve düşük kalorili bir mutfaktır. Yemekler baharatlı ve acıdır.
• Sebzeler az pişmiş veya çiğ olarak tüketilir.
• Tofu, noodle ve yosun çok kullanılır.
• Pirinç ve çorba yerken kaşık, diğerlerinde ise Jeotgarak( çubuklar) kullanılır.
• Kore barbeküsü, bibimbap, kimbap, kimchi , jajangmyeon, ddeokbokki, ramen çok tüketilir. (Bazılarının tarifi profilimizde mevcut😊)
• Soju geleneksel içecekleridir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!