Güney Kore Yaz Festivalleri!




Merhabalar, Yaz aylarında yapılan festivaller aşağıda ki gibidir. 🙏⬇️ Lütfen gitmek istediğiniz Festival'in internet sitesine göz atınız. Covid-19 nedeni ile iptal edilmiş olabilir.



1) Bucheon Uluslararası Film Festivali;  Dünyanın dört bir yanından gelen bağımsız filmlerin gösterimini yapılıyorve yönetmenlerle serbest stil konuşmalarına katılma şansı sunuyor. Festivalde korku, gizem, gerilim ve bilimkurgu gibi çeşitli türlerden filmler gösterilmekte. (9-16 Temmuz )

Adres: CGV Sopoong, Bucheon.




2) Buyeo Seodong Lotus Festivali; ülkenin ilk yapay göleti Gungnamji'de düzenleniyor. Ziyaretçiler, kırmızı ve beyaz nilüferlerin yanı sıra nilüferler de dahil olmak üzere birçok lotus çiçeği çeşidini görebilirler. Geceleri havuz LED ışıkları ve heykellerle aydınlatılır. Festivaldeki en popüler etkinlik, Prens Seodong (Kral Muwang’ın çocukluk adı) ve Prenses Seonhwa arasındaki aşk hikayesini sergileyen performans. Diğer programlar lotus ile yapılan yiyecekleri denemek ve lotus yaprağı çayı törenine katılmaktır. ( 2020 için iptal edildi.)

Adres: 52, Gungnam-ro, Buyeo-eup, Buyeo-gun, Chungcheongnam-do






3) Boryeong Çamur Festivali; yerel ve uluslararası ziyaretçiler arasında en popüler festivallerden biridir. Festivalde çamurla ilgili birçok aktivite bulunmaktadır. Bunlar; Çamur havuzu, çamur masaj paketi, renkli çamur vücut boyama ve çamur sabunu yapımı gibi aktivitelerdir. (17 - 26 Temmuz)

Adres: Daecheon Beach, Mud Plaza,
  Daecheon 대천




4) Bonghwa Tatlı Balık Festivali, Bonghwa-gun'daki Naeseongcheon Deresi'nin saf sularında düzenlenmektedir. Festival, hafif karpuz kokusu olan tatlı balıklara, küçük tatlı su balıklarına odaklanıyor. Ana programlar bir ağla veya sadece çıplak elle tatlı balık yakalamak ve tatlı balıklarla ilgili sergiler.(1-9 Ağustos)

Adres: Bonghwa-eup, Bonghwa-gun, Gyeongsangbuk-do




5) Busan Deniz Festivali, rock müzik festivali, plaj dans festivali ve çeşitli su sporları gibi çeşitli etkinlikleri ve festivalleri birleştiren büyük bir etkinliktir. Plajdaki konserler, gece havuz partisi, su karnavalı ve Gwangalli dans partisi ile birlikte birçok program sunmaktadır. (2020 için iptal edildi.)

Adres: Haeundae Plajı



6) Jecheon Uluslararası Müzik ve Film Festivali; film endüstrisinde kullanılan müziğe odaklanan filmler, belgeseller ve animasyon filmleri sergilenmekte. Festival süresince 100'den fazla filmin yanı sıra müzisyenler de şehrin her yerinde sahne almakta. (13-18 Ağustos)

Adres: 4F, Great Bldg 366-22 Hapjeong-dong Mapo-gu, 121-897, Seoul, Seoul, South Korea




7) Tongyeong Büyük Hansan Festivali Savaşı, halkını Imjin Savaşı (1592-1598) sırasında zafere götüren Amiral Yi Sun-sin (1545-1598) vatanseverliğini anmak için düzenleniyor. Festivalde Yi Sun-sin için bir geçit töreni ve Büyük Hansan Savaşı'nın bir rekreasyonunun yanı sıra okyanus sporları ve Imjin Savaşı sırasında Amiral Yi tarafından inşa edilen demir kaplı kaplumbağa gemisi gibi geobukseon modelleri yapmak gibi uygulamalı deneyimler yer alıyor. (14 Ağustos)

Adres: 328,
Tongyeonghaean-ro,
Tongyeong,
Gyeongsangnam-do 53053

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!