Güney Kore ve Türkiye



Sizlere 1950'li yıllardan beri süren bir dostluğu anlatacağız. Kore ve Türkiye dostluğu.
Çoğunuzun bildiği üzere Kore Savaşı (1950-1953) sırasında Türkiye Kore'ye asker gönderdi. İki ülkenin askerleri orada birlikte mücadele ettiler. Hatta şehit olan askerlerimiz şu anda diğer askerlerle birlikte Busan Birleşmiş Milletler Mezarlığı'nda yatıyor.
O zamandan beri iki ülke arasında bir dostluk var. Korecede bir kelime var "Hyeonçenara". Kardeş ülke anlamında ve bunu Türkiye için kullanıyorlar. Iki ülke de birbirini kan kardeş olarak görüyor.



✔ Kendim Kore'de bulunduğum süreç içerisinde hissettiğim şeyi size anlatayım.
Dükkanlara alışveriş için girdiğimizde satıcılarla muhabbetimiz oldu. Veya bir yemek alırken, gezerken vs. Türk olduğumuzu duyduklarında bizleri çok sevdiklerinden ve Kore Savaşı'ndan bahsettiler. Daha da bir güler yüzlü oldular. Hatta kardeş ülkemizden geldiniz demek diyenler de vardı.
Oraya gittiğinizde Türkler olarak diğerlerine göre daha az yabancılık çekiyorsunuz.



✔✔ ✔ Güney Kore'nin bizden 90 gün vize istemediğini biliyor musunuz? Oraya gittiğinizde 3 ayı geçmeyecek şekilde vizesiz kalabilirsiniz. Ancak daha uzun kalacaksanız diğer vize türlerine başvurmalısınız. ( Korona sürecinde bu biraz değişti ancak her şey normale döndüğünde düzelecektir 🤗)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!