Güney Kore Geleneksel Müzik Tarihi




Bu yazımızda sizler için Güney Kore'nin geleneksel Müzik Tarihini hazırladık! İyi okumalar. 

Kore'de yaklaşık 60 geleneksel enstrüman var. Bazıları yerel kökenlidir ve 4. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Bu enstrümanlardan bazıları zaman testine girmemiş olsa da, diğerleri sadece geçen yıllarda popülerliğini arttırdı. Aslında, günümüzde hala yaygın olarak kullanılan 20'e yakın geleneksel enstrüman bulunmaktadır.

1903'te yazılan bir metinde, Kore geleneksel müzik aletlerini materyallerine dayanarak sekiz gruba ayırır: metal, tel, bambu, hayvan derisi, ahşap, kil, kabak ve taş. Günümüzde enstrümanlar, batıda kullanılan sistemle, yani sesin nasıl üretildiğine göre sınıflandırılmaktadır. Bu sisteme dayanarak, geleneksel enstrümanlar rüzgar, tel ve perküsyon kategorilerine ayrılır.

Geleneksel Kore enstrümanları, genellikle müziğin yapıldığı / enstrümanın kullanıldığı durumla tanımlanan türe göre de sınıflandırılabilir. Bu sistem altında birçok geleneksel Kore müziği olmasına rağmen, Kore geleneksel müziği büyük ölçüde Mahkeme müziği ve halk müziği olarak iki ana gruplara ayrılır.


Mahkeme Müziği; törenin türüne göre Jeryeak (kraliyet atalarının ritüel müziği) ve Gullyeak (askeri törenlerde kullanılan müzik) olarak alt bölümlere ayrılmıştır.


Halk müziği; nongak adı verilen tür, perküsyon ve üflemeli çalgılarla yapılan çiftçilerin müzik grubunu ifade eder. Pungmullori (풍물 풍물이) olarak da adlandırılır, şarkı, dans ve akrobasiyi birleştiren kapsamlı bir sanattır. Bu daha sonra samullori (dört performans, her biri kkwaenggwari, jing, janggu veya buk oynayan), aşamalı performanslar için modern bir pungmül uyarlaması oldu.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!