Güney Kore Gece Pazarları!

Merhabalar, bu yazımız'da sizler için gece saatlerinde faaliyet gösteren bazı pazarları hakkında bilgiler topladık. Fotoğraflara baktığımızda harika bir atmosfer olduğu görülmekte! Deneyimlemenizi tavsiye ederiz ( Gece vaktiniz yoksa eğer, ilk pazar dışında diğerlerine sabahta giriş yapabiliyorsunuz 🙏). 

🔹️Seoul Bamdokkaebi Gece Pazarı



Seul şehri tarafından düzenlenen bir etkinliktir. Mart ve Ekim ayları arasında cuma ve cumartesi günleri gerçekleşmektedir. Gece pazarını ziyaret edenler, dünyanın dört bir yanından gelen yiyeceklerin tadını çıkarabilir, eşsiz el yapımı aksesuarlar için alışveriş yapabilir ve çeşitli kültürel performansları izleyebilirler.



* Pazara girişler ücretsizdir. Çalışma saatleri değişmektedir. 

Adres: lütfen web sitesinden kontrol ediniz. Farklı adreslerde yapılmaktadır. (www.bamdokkaebi.org) 

🔸️Jeonju Nambu Gece Pazarı



200 yılı aşkın bir süredir, Nambu Market Jeonju'daki en eski büyük bir pazardır. Jeonju'da meşhur bir söz vardır; “Nambu Pazarı'nı ziyaret etmedikçe evlilik yok” sözü 😄. Pazar, günlük yaşamımızda kullanılan gıda, mobilya, giyim, yemek tezgahları ve benzeri gibi hemen hemen her şeyi satmaktadır. Nambu Market bugüne kadar 800'den fazla mağazaya ve 1.200 satıcıya ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte Her Cuma ve Cumartesi akşamları gece pazarı bulunmakta. Pazarın saatleri yaz ve kış sezonu olarak değişmektedir. Yaz sezonu için; 18:00~24:00 arası, kış sezonu için; 17:00~22:00 arasındadır. 

Adres:19-3, Pungnammun 1-gil, Wansan-gu Pungnam-dong, Jeonju, Jeollabuk-do 55043


🔹️Bupyeong (Kkangtong) Gece Pazarı



Busan'ın Bupyeong Pazarı, Kkangtong (teneke kutu) Pazarı olarak da bilinir. Kore Savaşı sırasında Kore'de konuşlanmış ABD kuvvetleri için ABD'den çeşitli ithal konserve ürünleri olduğunda bu komik ismi kazandı. Aynı zamanda "Dottegi (hareketli plea) Pazarı" olarak da biliniyordu. O sırada ülkede bulunan tüm yabancı ürünler bu pazardan tedarik edildi. Günümüzde, birçok yabancı ürün serbestçe ithal edildiği için pazarın büyüklüğü azalmıştır, ancak itibar ve potansiyel hala devam etmektedir. Likör, giysi, süs eşyaları, aksesuar, moda ürünleri ve elektronik ürünler dahil olmak üzere bazı ithal ürünler hala satılmaya devam etmektedir. 



19:30-24:00 saatleri arasında bir gece pazarı açılmaktadır. 110 metre uzunluğundaki sokak pazarında Kore yemeği satan 11 dükkan, Japon ve Filipin yiyecekler gibi uluslararası yiyecek satan 6 dükkan ve giysi-aksesuar satan 13 dükkan bulunmaktadır.

Adres: 48, Bupyeong 1-gil, Jung-gu, Busan


🔸️Daegu Seomun Gece Marketi



Seomun Gece Pazarı, Haziran 2016'da dünyanın en büyük gece pazarı olma düşüncesi ile açıldı. Çeşitli yiyecek ve ürünler satan 80'den fazla dükkan içermektedir. Bu çok yönlü kültürel alan, Kore'nin üçüncü büyük pazarı olan Seomun Market'in gece pazarıdır ve her akşam hem sakinlere hem de turistlere büyük bir keyif sunmaktadır. Yemek için çeşitli yiyecekler, görülecek yerler ve eğlenmek için eğlence ile büyülü bir deneyim sunmaktadır. 



Çalışma saatleri ⬇️

Yaz sezonu
Cuma - Cumartesi:19:00 - 24:00 
Diğer günler: 19:00 - 23:30

Kış Sezonu
Cuma-Cumartesi: 19:00 - 23:30
Diğer günler: 19:00 - 22:30 

Adres: 45 Keunjang-ro 26-gil, Daesin-dong, Jung-gu, Daegu, Güney Kore

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!