Güney Kore Çay Kültürü


Iste Korelilerin çok önem verdiği bir konu daha. Çay 🍵
📌Korecede 차( Ça) olarak söyleniyor. 
Öncelikle hangi çayların çok tüketildiği hakkında bilgi vereyim.
• Rahatlatıcı olduğu için yeşil çayı çok tüketirler. Ginseng, Lotus çayı, limon çayı, karabuğday çayı, çeşitli bitki çayları, meyveli çaylar da çok tercih edilenler arasında. 
Çay demlemekle bitmiyor. Servis edilişi ve hazırlanışı da ayrı bir gelenek. Sizlere bizzat Kore Kültür Merkezi'nde aldığım "Geleneksel Çay Seramonisi" dersinde neler yaptığımızı anlatacağım. 
• Çayları demlerken bizim yaptığımız gibi fokur fokur kaynatmıyorlar. Daha ılık su tercih ediyorlar. ( Su gene de sıcak oluyor sadece bizimkinden ılık 😊)
• Suyu doldururken tepeden dolduruyorlar. Böylelikle sudan ses gelmesi sağlanıyor. 
• Başa çayı demleyecek kişi oturuyor ve sohbetler eşliğinde çayı demliyor. Sohbet konusu da önemli 😊
• Çay demlendikten sonra dağıtmak için bir kaba koyuyorlar ve bardaklara o kaptan döküyorlar. 
• Çay servisinden önce selamlaşma yapıyorlar. (Sebae)




📌 Çayı alırken bir eliniz bardağın altında, öbür eliniz yanında olmalı. (Iki elle tutunuz)
📌 Tüm bunlar bitince çay seti yıkanır ve üstü bezle örtülür.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!