Alışveriş ve Ulaşım Tavsiyeleri Güney Kore!




Merhabalar, bu yazımızda sizler için belirli tavsiyelerimiz olacak 📢

İlk Konu başlığımız Alışveriş! Sizler için belirli, alışveriş yapabileceğiniz mekanları önereceğiz. İlk olarak ucuz giyim alanları arıyorsanız altta yazan yerlere uğramayı unutmayın!



 


- Dongdaemun Dizayn Plaza yanı; Burada satılan ürünler ikinci el kıyafetlerdir ancak satılan ürünlerin çoğu nerdeyse dünya markası ürünler 😄 Fiyatlarına baktığım ürünlerden biri uzun bir kürk kabandı. Orjinal kürk ve fiyatı 120,000 civarindaydı. 
Kısaca ünlü markaların ikinci ellerinin satıldığı bir yerdir. Bununla birlikte bu konumda bulunan bir alışveriş merkezi bulunmakta bu alışveriş merkezinin önünde de ünlü markaların defolu ürünleri bulunmakta. Bu ürünler 20,000 - 100,000 won arası değişmekte. 



- Gangnam Metro durağı; Elbise, gecelik takımı, çorap, sweatshirt ve ayakkabı'dan tutun herşey mevcut! Ankara kızılay metro durağı gibi 😄 fiyatlar 5,000 - 50,000 arasında değişmektedir. Ürünlerde kalitelidir. Kendim için bir sweatshirt almıştım ve 10,000 vermiştim. Türk parasına göre kur ile çarpınca 50 liraydı ( şuan döviz farkı olabilir ve Türkiye'de aynı tarzı 70 liradan aşağıya satılmıyordu.). 

Bununla birlikte farklı metro duraklarında'da bu tarz yerlerle karşılaşabilirsiniz. 

Hediyelik eşya, kozmetik veya bu tarz şeyler içinde aşağıdakilere göz atınız ⬇️



Daiso; bilmiyorum kaçıncı kez tavsiye edişim olacak emin değilim 😄 Hiçbir alışverişinizi yapmadan önce kesinlikle uğramanız gereken bir yer. Myeongdong'da 11 katlı şubesi mevcut ( Biz en üst kattan başlıyarak en alt kata kadar alışveriş yaparak inmiştik 😄) içerisinde; elektronik eşya, kırtasiye ürünleri, oyuncaklar, ev eşyaları, Mutfak eşyaları vb. Aklınıza gelecek ne varsa bulunmakta. En güzel yanıda 5,000 won üzeri ürün bulunmamakta 😄 



Kozmetik ürünleri almak istiyorsanız tavsiyemiz Nature Republic. Uygun fiyata harika ürünler sunmakta. Missha markasını Hiçbir şekilde önermiyorum. Önermeme sebebimde, tedarikçilerinin Hayvanlar üzerinde deney yapması ve aynı tedarikçiler ile yollarına devam etmesi. 

Ulaşım için; ulaşım esnasında metro kullanacaksanız eğer, Bina girişlerinde bulunan belirli makineler bulunmakta. Bu makinelerden isterseniz 6,000 civarı bir para ile hep kullanabileceğiniz bir ulaşım kartı veya tek kullanımlık, gideceğiniz yeri seçerek jeton alabilirsiniz. Tavsiyemiz card almanız aktarma esnalarında ücretsiz veya indirimli aktarma gerçekleştirebiliyorsunuz. Bununla birlikte ulaşım kartı için Kore Turizm Organizasyonu İstanbul @kto_istanbul ofisini ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde veriliyor. 

Otobüsler içinde, ister metro durağında çıkarttığınız kart binebilirsiniz. İsterseniz de gidiceğiniz yeri şöfere bildirerek, şöförün yanında ki kutuya para atabilirsiniz. 

4 kişilik bir grupla geziyorsanız eğer bir diğer tavsiyemiz taksiye binmeniz. 15 dakikalık mesafe için ( Tabi bindiğiniz taksiye göre değişmekte. Taksilerde kendi içersinde Düşük, orta ve lüks olarak üce ayrılmakta) 8,000 won civarı para ödüyorsunuz ve buda yine otobüs ve metro parasına denk gelmekte. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!