Seul'de Bulunan Kütüphaneler!

Merhabalar, bu yazımızda sizler için Seul'de bulunan birbirinden güzel beş kütüphaneyi listeledik! 📚📖

🔹️Starfield  Kütphanesi

COEX Alışveriş Merkezi'nin merkezinde yer alan Starfield Kütüphanesi, herkesin özgürce oturup gelebileceği, mola verebileceği ve kitaplara dalabileceği açık bir kamusal alandır. 



Beşeri bilimler, ekonomi, hobiler, vb. Çeşitli türlerde geniş bir kitap yelpazesi mevcuttur. Kütüphanenin tüm bölümleri yabancı kitaplara ve ünlü yazarlara ayrılmıştır. E-kitapları okumak içinde Ipaderi kullanılabilirsiniz. 

Buna ek olarak, burada yazarlarla buluşma, kitap görüşmeleri, şiir okuma, konferanslar, kitap konserleri ve daha pek çok etkinlik gerçekleşmekte! 



Adres: 513 Yeongdong-daero, Gangnam-gu, Seoul

🔸️ Seul Büyükşehir Kütüphanesi



Bina ilk kez 1926 yılında Japon işgali sırasında Kore Genel Valisi tarafından inşa edilmiştir. 2003 yılında Kültürel Miras olarak tanımlanmıştır ve bir halk kütüphanesi yapılmaya karar verilmiştir. 
Bir halk kütüphanesinin yanı sıra Seul'ün tarihi ile ilgili fotoğraf sergileri de bulunmaktadır. 

Adres: 110, Sejong-daero, Jung-gu, Seoul

🔹️ Hyundai Kart Seyahat Kütüphanesi



Bir seyahat temasıyla tasarlanmış, Seyahat Kütüphanesi ve kafedir. Tasarım konsepti “Merak stokudur”. Bu yeri ziyaret etme eylemi bir seyahat şekli olarak yorumlanır ve alan, tüm duvarı yerden tavana kapsayan bir kitaplık da dahil olmak üzere kalın bir bilgi, deneyim ve nesne birikimi sergiler. Birinci kattaki kafe alanı, dünyanın dört bir yanından toplanan çeşitli sandalyelere sahip, kültürel çeşitliliğe işaret etmektedir.






Adres: 18 Seolleung-ro 152-gil, Cheongdam-dong, Gangnam-gu, Seoul

🔸️Chungwoon Edebiyat Kütüphanesi



Farklı tarzı ile dikkat çekmektedir. Hanok tarzı ile yapılan kütüphane'de 17 bin civarında kitap bulunmaktadır. Dilerseniz kendi kitabınız ile sadece okumaya gidebilir veya oradan bir kitap alarak okuyabilirsiniz. Yapılan yorumlarda kütüphaneleri seven bireylerin kesinlikle ziyaret etmesi gerektiği yazmakta 🙏

Adres: 40 Jahamun-ro 36-gil, Cheongunhyoja-dong, Jongno-gu, Seoul

🔹️Kore Milli Kütüphanesi



Kore Milli Kütüphanesi, Kore'nin edebi ve entelektüel mirasını toplar ve depolar.1945 yılında kurulmuştur. Seocho Park'ın yanında yer alan kütüphanede bir ana bina ve ek bina vardır. Kütüphane milyonlarca kitap cildine ev sahipliği yapmaktadır. 

Adres: Banpo-ro ,664 Seocho-gu, Seoul 

#mlhgnn
#Koreatourism_istanbul #Koreatourism #Wowsupporters #Ksmile #Koreaweek_istanbul #Discoverkorea_istanbul #Kto #FIT #Ktoistanbul #Koreturizmorganizasyonu #Imagineyourkorea #2018_2020koreavisityear #koreturizmorganizasyonu_istanbul #kto_istanbul

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jimjilbang (Kore Hamamı)

Kore Bayramları ve Özel Günleri

Güney Kore Geleneksel Müzik Aletleri!